Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

H ΑΕΚ, η Ρεάλ, ο Ντέμης και ο Σαραβάκος


Ο συγκλονιστικός αγώνας της ΑΕΚ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πώς ο Νικολαΐδης ξεπέρασε τον Σαραβάκο.

Στις 2 Οκτωβρίου 2002 η ΑΕΚ πραγματοποιεί μία από τις σημαντικότερες εμφανίσεις της ευρωπαϊκής της ιστορίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στην Νέα Φιλαδέλφεια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ένωση», κοίταξε στα μάτια τους σπουδαίους ποδοσφαιρικούς αστέρες της «βασίλισσας» και οι παρέα των Ζιντάν, Ραούλ, Φίγκο και Κάρλος τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ελληνική ομάδα που πίστεψε στη νίκη, την οποία κρατούσε στα χέρια της για μεγάλο διάστημα του αγώνα.


Η ΑΕΚ στο α’ ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί με 3-1. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, χωρίς άγχος. Ο Τσιάρτας μόλις στο 6` με απευθείας φάουλ έκανε το 1-0  και οι Ισπανοί στο 15` με τον Ζιντάν κατάφεραν να ισοφαρίσουν εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος . Στο 25` ο Μαλαδένης -που είχε μπει σαν αλλαγή- στη θέση του Πέτκοφ (αναγκαστική) έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Νικολαΐδης με γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-1. Από κει και πέρα η Ρεάλ ισορρόπησε το παιχνίδι και λίγο πριν το ημίχρονο μείωσε ακόμα περισσότερο το σκορ πάλι με τον Ζιντάν.

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού οι δύο ομάδες  έχασαν από μια κλασική ευκαιρία να πετύχουν γκολ, αρχικά οι Μαδριλένοι με δοκάρι του Φίγκο και έπειτα η Ένωση με τον Νικολαΐδη που απέτυχε να πλασάρει σε τετ-α-τετ. Στο 60` η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Γκούτι. Η ΑΕΚ στο τέλος έδειξε χαρακτήρα και με τις επεμβάσεις του Χιώτη που ήταν από τους κορυφαίους, αλλά και η ψυχραιμία των υπολοίπων αμυντικών χάρισαν στην ΑΕΚ τον πολύτιμο βαθμό. Στον όμιλο υπήρχαν ακόμα η Γκενκ και η Ρόμα και η Ένωση πέτυχε κάτι σπάνιο, καθώς έφερε ισοπαλία και στα έξι παιχνίδια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.   
Ο Ντέμης Νικολαΐδης με το γκολ που πέτυχε έγινε ο πρώτος σκόρερ για ελληνική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης ξεπερνώντας τον Δημήτρη Σαραβάκο με 24 τέρματα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Καψής, Ράιτ, Λάκης, Κασάπης, Ζαγοράκης (83' Σεντένο), Κατσουράνης, Πετκόφ (13' Μαλαδένης), Τσιάρτας (83' Ιβιτς), Νικολαΐδης.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Κάρλος, Ελγκέρα, Παβόν, Μακελελέ, Καμπιάσο, Φίγκο, Ζιντάν (84' Πορτίγιο), Γκούτι (87' Μακ Μάκαναμ), Ραούλ (81' Μοριέντες).




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...