Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πράσινη 30άρα με ξύλο στο ΣΕΦ


Στις 13 Οκτωβρίου του 2005 στον προημιτελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός νικά 51-81 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και παίρνει την πρόκριση για τον ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ το παιχνίδι σημαδεύεται από επεισόδια.    
Οι «πράσινοι κατάφεραν από την αρχή να δείξουν ότι θα ήταν τα αφεντικά του αγώνα. Ο μόνος που απείλησε την άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ο Σοφοκλης Σχορτσανίτης  που σημείωσε 12 πόντους. Όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν.
Ο αγώνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης καθώς στις κερκίδες υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων, που πήραν το ντέρμπι στα χέρια τους. Η αναμέτρησε διεκόπη πολλές φορές, καθώς η κατάσταση στις κερκίδες ήταν ανεξέλεγκτη.  Οι δύο τελευταίες περίοδοι έγιναν μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα μετά τις ρίψεις φωτοβολίδων στο 3ο δεκάλεπτο και τη «βροχή» αντικειμένων.
Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 11 πόντους (42-31), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησε, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν  στην ευρεία νίκη με 81-51. Πέντε παίκτες του «τριφυλλιού»  τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων,  με πρώτο σκόρερ τον Μπατίστ με 14.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο  και έδειξαν πως είναι μια ομάδα που ακόμα χτίζεται. Αιτία της εικόνας  των Πειραιωτών ήταν οι  13 αφίξεις παικτών στο λιμάνι την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.   
Τα δεκάλεπτα (με πρώτο τον Ολυμπιακό): 16-25, 15-17, 10-21, 10-28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ): Χατζής 6 (2), Ζουκάουσκας 4, Εντνι 7 (1), Ράντσικ, Ζίζιτς 7, Βασιλόπουλος 6 (1), Σχορτσιανίτης 12, Σεϊμπούτις 4, Αργυρόπουλος, Μπάρλος, Καλαϊτζίδης, Πρίντεζης, Αγαδάκος, Λιούις 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Αλβέρτης 11 (2), Τομάσεβιτς 3, Λάκοβιτς 10 (2), Διαμαντίδης 8, Στσεπάνοβιτς, Μπατίστ 14, Σπανούλης 10 (1), Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας 10 (2), Τσαρτσαρής 6, Παπανικολάου 3, Καλαϊτζής, Σάκοτα 4





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...