Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

25 χρόνια από το παρθενικό γκολ του Αλεξανδρή


Στις 4 Οκτωβρίου 1987 ένας νεαρός επιθετικός πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Α’ Εθνική, χαρίζοντας στην ομάδα του, τη Βέροια, τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0.

Το όνομα αυτού; Αλέξης Αλεξανδρής! Ναι, μην ψάχνεστε, δεν είναι συνωνυμία. Αναφερόμαστε στον γνωστό Αλεξανδρή, ο οποίος εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του και διέπρεψε (και) με τη φανέλα του αντιπάλου που είχε «πληγώσει» σαν σήμερα. Με εκείνο το γκολ, το πρώτο από τα 186 που έμελλε να σημειώσει στην πλούσια καριέρα του στην Α' Εθνική, ο Αλεξανδρής συστήθηκε, ουσιαστικά, στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.


 Ο Αλεξανδρής είχε μεταγραφεί στη Βέροια το φθινόπωρο του '86 από την Αναγέννηση Κιάτου. Ο τότε προπονητής της μακεδονικής ομάδας, ο Τέλης Μπατάκης, διέκρινε αμέσως τις ικανότητές του και δεν δίστασε να τον εμπιστευθεί. Και σαν σήμερα ένιωθε κι εκείνος δικαιωμένος, μια και το γκολ του μικρού χάρισε στη Βέροια μία από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας της.  Τη συνέχεια τη γνωρίζετε. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Εθνική Ελλάδος. Δέκα τίτλοι πρωταθλητή, πρωτιές στον πίνακα των σκόρερ, αμέτρητες διακρίσεις. Λίγοι το αντιλήφθηκαν πριν από 25 χρόνια, αλλά ένα «αστέρι» είχε μόλις γεννηθεί.

 Βέροια - Ολυμπιακός 1-0 (58' Αλεξανδρής)

Βέροια (Τέλης Μπατάκης): Αμανετίδης, Μαντζιούνης, Μπόντζος, Σιαπανίδης, Πιττός, Στόιος, Τερζόπουλος, Αντωνίου (85' Καβάσης), Καλτσάς (86' Βακουφάρης), Τσαλουχίδης, Αλεξανδρής.

Ολυμπιακός (Αλκέτας Παναγούλιας): Καζιμιέρσκι, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος, Καπουράνης, Βούζας, Μπονόβας, Κωστίκος (60' Ζελιλίδης), Σάντμπεργκ (71' Παπαχρήστου), Ψεύτης.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...