Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οι ήρωες της Γάνδης


Διαβάστε πως η Εθνική Ελλάδος στο βόλεϊ πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της. Ποιοί ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας.


Στις 4 Οκτωβρίου του 1987 η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γάνδη.
Με προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη που είχε βοηθό τον Κυριάκο Παντελιά και τους Θανάση Μουστακίδη, Τάσο Τεντζέρη, Δημήτρη Γόντικα, Στέλιο και Δημήτρη Καζάζη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Σωτήρη Αμαργιαννάκη, Γιώργο Ντράγκοβιτς, ο Κώστα Μαργαρώνη, Γιώργο Λυκούδη, Γιάννη Φάκα και Βαγγέλη Κουτσονίκα το αντιπροσωπευτικό μας νίκησε στον μικρό τελικό τη Σουηδία με 3-2 σε 2 ώρες και 46 λεπτά, στο παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη διοργάνωση ( 14-16, 15-9, 6-15, 15-11, 16-14).
Τα προηγούμενα χρόνια η εθνική είχε κάνει βήματα προόδου καθώς είχε κατακτήσει την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό του 1985 και την 13η θέση στο Παγκόσμιο του 1986. Στην τελική φάση πήρε πανηγυρική πρόκριση κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο της. Στο Βέλγιο νίκησε διαδοχικά την Τσεχοσλοβακία με 3-2 σετ, την Βουλγαρία με 3-1 σετ και την Ισπανία με 3-0 σετ, πριν χάσει το πρώτο της παιχνίδι από την Σουηδία με 3-1 σετ. Κατέλαβε έτσι την δεύτερη θέση στον όμιλο της και στον ημιτελικό υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη τότε ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης, την μετέπειτα κάτοχο του χρυσού, από την οποία έχασε με 3-0 σετ.
 
Στον μικρό τελικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγησε τους Σουηδούς και έφτασε στην μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας  του ελληνικού βόλεϊ μέχρι σήμερα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...