Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Τεσσάρα» με επεισόδια!


Στις 5 Οκτωβρίου 1986 ο ΠΑΟΚ σημείωσε μία από τις συνηθισμένες, τότε, άνετες νίκες του επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ είχε κέφια εκείνο το απόγευμα και το σκορ ξέφυγε λίγο παραπάνω: 4-1, με το τελευταίο γκολ να σημειώνεται πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού! Κι όμως, αυτό το απόγευμα που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία μόνο για τη μεγάλη νίκη του «Δικεφάλου», στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια, χωρίς μάλιστα να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος!

Να πεις ότι είχαν άχτι οι ΠΑΟΚτζήδες τον Γιώργο Κωστίκο, ο οποίος ύστερα από 8 χρόνια καριέρας στην Τούμπα επέστρεφε για πρώτη φορά ως αντίπαλος; Είχαν, γι' αυτό και τον γιούχαραν κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, αλλά το κακό ξεκίνησε... από το πουθενά. Λίγο μετά το γκολ του Χαρη Μπανιώτη, με το οποίο άνοιξε το σκορ, άρχισαν οι συμπλοκές μεταξύ των φανατικών του ΠΑΟΚ και των ανδρών των ΜΑΤ. Μιλάμε για πολύ ξύλο!

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο (κόπηκαν 40.718 εισιτήρια!) και συνέβη το εξής παράδοξο: την ώρα που ο ΠΑΟΚ έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και νικούσε άνετα τον Ολυμπιακό, να υπάρχει ανθρωποκυνηγητό (ακόμα και μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων) στις κερκίδες! Η κατάσταση φάνηκε να ξεφεύγει στο 62', όταν μία πέτρα που πετάχτηκε από την κερκίδα χτύπησε τον Τάσο Μητρόπουλο, αλλά το ματς συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά. Εδώ που τα λέμε, αν ο αείμνηστος Αντώνης Βασσάρας αποφάσιζε να το διακόψει, μάλλον θα θρηνούσαμε νεκρούς...

Βέβαια και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ήταν θαύμα που γλιτώσαμε τα χειρότερα. Μετά το σφύριγμα της λήξης, άλλωστε, ο κόσμος έσπασε τα κιγκλιδώματα και έκανε το γήπεδο... καλοκαιρινό, αλλά ευτυχώς οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν φύγει για τα αποδυτήρια. Φυσικά, ο «πέλεκυς» του αθλητικού δικαστή έπεσε βαρύς και τις επόμενες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε να κάνει... περιοδεία από τα Χανιά μέχρι τα Τρίκαλα, για να δίνει τους εντός έδρας αγώνες του.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 4-1

(16' Μπανιώτης, 20' πέν. Σκαρτάδος, 32' Αλεξανδρίδης, 59' Παπαϊωάννου - 27' πέν. Αναστόπουλος)

 ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Τερζής, Μαλιούφας, Τσουρέλας, Ψαρράς, Μπανιώτης (77' Γιούρισιτς), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Βασιλάκος (64' Καραγεωργίου), Παπαϊωάννου.

Ολυμπιακός (Αντώνης Γεωργιάδης): Αρβανίτης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης (26' Ζελιλίδης), Τόγιας, Αλεξίου, Σεμερτζίδης (60' Βαΐτσης), Παπαχρήστου, Μπάριος, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Κωστίκος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...