Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο «Αναστό» δικαίωσε τον... Τέρενς


Στις 3 Οκτωβρίου 1979 ο Πανιώνιος πανηγύριζε την πρόκριση επί της Τβέντε και ο Τέρενς Κουίκ έκανε μία παρακινδυνευμένη εκτίμηση.

«Ο Αναστόπουλος, ο πραγματικός σούπερ σταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτήν τη στιγμή», είχε πει σαν σήμερα ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος ασχολιόταν ακόμα με το αθλητικό ρεπορτάζ και περιέγραφε για την ΕΡΤ τον αγώνα του Πανιωνίου με την Τβέντε στο Ένσεντε. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο «Αναστό» είχε μειώσει το σκορ σε 3-1, σφραγίζοντας την πρόκριση για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 4-0.


Όπως καταλαβαίνετε, παρά το θριαμβευτικό σκορ του πρώτου αγώνα, (στον οποίο ο Αναστόπουλος είχε κάνει επίσης «όργια») οι «κυανέρυθροι» καρδιοχτύπησαν στη ρεβάνς της Ολλανδίας. Πριν καλά-καλά καταλάβουν ότι το ματς είχε αρχίσει βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 και στα μισά του δευτέρου μέρους δέχθηκαν και τρίτο γκολ από τον πασίγνωστο προπονητή σήμερα, Μάρτιν Γιολ. Η αντικατάσταση του δραστήριου Μήτσου Μαυρίκη «έκοψε» τον όποιο επιθετικό ρυθμό του Πανιωνίου, ο οποίος έπαιζε πλέον καθαρά για να μη δεχθεί άλλο γκολ.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν μες στην αγωνία, μια και η Τβέντε πίεζε για το τέταρτο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και σε μία τουλάχιστον περίπτωση χρειάστηκε να μιλήσει η μεγάλη κλάση του τερματοφύλακα, Ζαφείρη Κάκαρη. Τρία λεπτά πριν τη λήξη, όμως, ο «Αναστό» πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Χάρη στην απίστευτη ταχύτητά του, κέρδισε μία χαμένη μπαλιά, πέρασε τον εξερχόμενο τερματοφύλακα της Τβέντε και με ψυχραιμία πέτυχε το γκολ που πρόσφερε ανακούφιση στους «κυανέρυθρους».

Έχοντας δει τον Αναστόπουλο να πρωταγωνιστεί και στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Πανιώνιο, τέσσερις μήνες νωρίτερα, ο Κουίκ δεν είχε άδικο να τον χαρακτηρίσει σούπερ σταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα 21 του, ο «άνθρωπος με το μουστάκι» (όπως τον είχαν αποκαλέσει οι Ολλανδοί, μετά το 4-0 της Νέας Σμύρνης) είχε αρχίσει να συζητιέται ακόμα και στην Ευρώπη. Και πολύ σύντομα δικαίωσε τον Κουίκ και όλο τον κόσμο που πίστευε ότι θα άφηνε εποχή.

Τβέντε - Πανιώνιος 3-1
(4' πέν. Μπος, 14' Λίντστεντ, 64' Γιολ - 87' Αναστόπουλος)

Τβέντε (Χένι Χόλινκ): Φαν Γκέρβεν, Γιολ, Σχάιβε, Ντέλινγκ, Τόρενσεν, Ζόντερφαν, Κιλς (63' Ντροστ), Μπος, Λίντστεντ (63' Φαν Στάφερεν), Ότο, Γκρίντερ.

Πανιώνιος (Ζίγκφριντ Μέλτσιχ): Κάκαρης, Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Μωραϊτέλης, Λίμα (88' Παντελής), Σαϊπάς, Λιόλιος, Αναστόπουλος, Μαυρίκης (66' Σοφιανός).






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...