Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τα δέκα καλύτερα γκολ στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου


Κατά καιρούς έχουμε δει υπέροχα γκολ σε Μουντιάλ, όμως έχετε σκεφτεί ποια είναι τα δέκα καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν ποτέ στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου;


10. Michael Owen (Αγγλία) - 1998
Σε ένα παιχνίδι που σίγουρα θα το θυμόμαστε για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο David Beckham στο μαρκάρισμά του πάνω στον Diego Simeone, ο -18χρονος τότε- Michael Owen φρόντισε να βάλει την προσωπική του σφραγίδα σε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πιτσιρικάς τότε Owen έσκισε την άμυνα της Αργεντινής στα δυο και πλάσαρε ιδανικά τον Roa.






9. Pele (Βραζιλία) - 1958

Ένα γκολ που σίγουρα κανένας φίλαθλος δε θα ξεχάσει ποτέ. Ο 17χρονος τότε Πελέ, στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοράρει στον τελικό κόντρα στους διοργανωτές Σουηδούς.





8.Josimar (Βραζιλία) - 1986

Παρά το γεγονός ότι η Βραζιλία κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι τα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, ο δεξιός της μπακ Josimar θα μείνει για πάντα στην Ιστορία για ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ σε Μουντιάλ. Πρόκειται για το δεύτερο γκολ των Βραζιλιάνων στη νίκη τους με 3-0 επί της Β.Ιρλανδίας. Απολαύστε το:






7. Archie Gemmill (Σκωτία) - 1978

Μπορεί η Σκωτία να μην κατάφερε να αποκλείσει τελικά τους Ολλανδούς, το γκολ όμως του Archie Gemmill (δεύτερο προσωπικό του σε εκείνο το παιχνίδι) μοιάζει βγαλμένο μέσα από το ωραιότερο ποδοσφαιρικό παραμύθι.





6. David Platt (Αγγλία) - 1990

Ένας παίκτης που δε φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση θα πετύχει στο Μουντιάλ του 1990 κόντρα στο Βέλγιο ένα γκολ που θα ζήλευε ακόμη κι ένας Βραζιλιάνος. ο Paul Gascoigne εκτέλεσε το φάουλ, ο Platt ξέφυγε πίσω από τη βελγική άμυνα και σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα.




5. Arie Haan (Ολλανδία) - 1978

Με τη βολίδα του Arie Haan από τα 35 μέτρα η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 της Ιταλίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ του 1978, κόντρα στη διοργανώτρια Αργεντινή.




4. Dennis Bergkamp (Ολλανδία) - 1998

Ο Dennis Bergkamp σε μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας. Άψογη μπαλιά 60 μέτρων από τον Frank de Boer, υπέροχο κοντρόλ και ντρίμπλα στον Ayala, ιδανικό τελείωμα. Ο Carlos Roa ούτε που το είδε..






3. Saeed Al-Owairan (Σαουδική Αραβία) - 1994

Ο Saeed Al-Owairan μετά από αυτό το γκολ μετονομάστηκε σε "Maradona της Αραβίας". Και, πιστέψτε μας, αν το γκολ αυτό το πετύχαινε ο Μέσι ή κάποιος άλλος μεγάλος αστέρας του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου θα μιλούσαμε για το καλύτερο γκολ όλων των εποχών. Απολαύστε το..



2. Carlos Alberto (Βραζιλία) - 1970

Το απόλυτο γκολ, από την απόλυτη ομάδα. Πραγματικά ένα γκολ που αγγίζει την τελειότητα. Σχεδόν όλοι οι παίκτες της Βραζιλίας αλλάζουν τη μπάλα, μέχρι που ο Πελέ τη στρώνει στον ερχόμενο Carlos Alberto. Ο οποίος κεραυνολοβολεί τον Ιταλό γκολκίπερ. Όσες φορές κι αν το δούμε, πραγματικά δε το χορταίνουμε..




1. Maradona (Αργεντινή) - 1986

Ίσως το ωραιότερο και διασημότερο γκολ όλων των εποχών. Δεν μιλάμε για "το χέρι του Θεού", αλλά για την απίστευτη επέλαση του -ίσως- καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο Maradona περνά πέντε παίκτες (μαζί και τον τερματοφύλακα) της Αγγλίας και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Μαγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...