Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

R.I.P Ed Macauley


Ένας από τους πρώτους σταρ στην ιστορία του ΝΒΑ, o Ed Macauley, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Macauley είναι περισσότερο γνωστός επειδή ήταν ο παίκτης που παραχωρήθηκε με ανταλλαγή παρέα με τον Cliff Hagan στους St. Louis Hawks για χάρη του Bill Russell το 1956, σε μία κίνηση που έμελε να αλλάξει την ιστορία του ΝΒΑ. Υπήρχε λόγος όμως που οι Hawks είχαν προχωρήσει τότε σε αυτή την κίνηση που πολλά χρόνια αργότερα μοιάζει λανθασμένη.


Ο λευκός σέντερ θεωρείτο στην εποχή του ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του ΝΒΑ τις 8 από τις 10 σεζόν που έπαιξε μπάσκετ. Πήρε μάλιστα μέρος στο πρώτο All Star Game στην ιστορία του ΝΒΑ το 1951, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που κέρδισε το βραβείο του MVP στον αγώνα που μαζεύει έκτοτε κάθε χρόνο την αφρόκρεμα του ΝΒΑ.

Ο Macauley μπήκε στο Hall Of Fame το 1960, μόλις έναν χρόνο μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ το 1959. Στις δέκα σεζόν που πέρασε στο ΝΒΑ από το 1949 έως και το 1959, φόρεσε τις φανέλες των St. Louis Bombers, Boston Celtics και St. Louis Hawks. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1958 με τους Hawks, τρεις φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ (51’, 52’, 53’), ενώ έγινε και εφτά φορές All Star. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...