Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο θρίαμβος του ΠΑΟ επί της Ρεάλ το '84


Ο Παναθηναϊκός τώρα είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη με τις τόσες διακρίσεις στην Ευρωλίγκα και αποτελεί το φόβητρο όλων.

Τη δεκαετία του '80 όμως τα πράγματα ήταν ακριβώς αντίθετα και ομάδες όπως η Ρεάλ προκαλούσαν δέος. Ακόμη και τότε όμως ο ΠΑΟ έβρισκε τον τρόπο για να δείξει τη δύναμη του. Μια από αυτές τις φορές ήταν και η νίκη επί της "Βασίλισσας"  για τον όμιλο του Κυπελλούχων του 1983-84 (4η αγωνιστική στις 16/1). 
Ιωάννου Κορωναίος, Σκροπολίθας, Στεργάκος και η παρέα τους νικούν 99-97 τη φοβερή ομάδα των Κορμπαλάν, Ρόμπινσον, Ιτουριάγκα, Τζάκσον, Φερνάντο Μαρτίν, Ρουγιάν και Ρομάϊ. Με προπονητή τον Λόλο Σαϊνθ προσπάθησε, αλλά λύγισε στον Τάφο του Ινδού. Ηταν η μια και μοναδική ήττα της Ρεάλ σε ολη τη διοργάνωση, αν και δεν κόστισε την πρωτιά στους Ισπανούς μήτε έδωσε την πρόκριση στο "τριφύλλι" (τερμάτισε 3ος πίσω από τη Σκαβολίνι Πέζαρο και πάνω από την τσεχοσλοβάκικη Παρντούμπιτσε).

Η επιτυχία του ΠΑΟ δεν ήταν μικρό θέμα για την εποχή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο τέλος η Ρεάλ κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων νικώντας 82-81 τη Σίμακ Μιλάνο στον τελικό του "Σπορτσέντρουμ" της Οστάνδης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...