Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η λαθραία πρόκριση!

Ηταν 17 Νοεμβρίου του 1993. Η Γαλλία υποδεχόταν τη Βουλγαρία στο τελευταίο ματς των προκριματικών για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 1994.

Οι «τρικολόρ» ήθελαν ένα βαθμό για να πάνε στις ΗΠΑ στην τελική φάση. Προέρχονταν από ήττα σοκ εντός έδρας από το Ισραήλ και ουδείς περίμενε να την πατήσουν ξανά.
Ο Λούμποσλαβ Πένεφ είχε δώσει στο 90' την ασίστ στον Εμιλ Κονσταντίνοφ και αυτός είχε κάνει το 1-2 στέλνοντας τη Βουλγαρία στα τελικά. Υστερα από 18 χρόνια ο τότε συμπαίκτης τους Ζλάτκο Γιάνκοφ αποκάλυψε πως και οι δύο είχαν μπει λαθραία (!) στη Γαλλία για αυτό το ματς χωρίς κανείς να το καταλάβει.

«Ο Κονσταντίνοφ και ο Πένεφ είχαν προβλήματα με τη βίζα τους και δεν μπορούσαν να μπουν στη Γαλλία» αποκάλυψε ο Γιάνκοφ και συνέχισε: «Ο γκολκίπερ μας Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ και ο πρώην διεθνής μέσος Γκιόργκι Γκεοργκίεφ που έπαιζαν τότε στη γαλλική Μιλούζ έλυσαν το γρίφο. Ο Κονσταντίνοφ και ο Πένεφ κρύφτηκαν σε ένα απομονωμένο σημείο στα γερμανογαλλικά σύνορα κατ' εντολήν των άλλων δύο που ήξεραν την περιοχή, οι οποίοι πήγαν με αυτοκίνητο και τους πήραν και έτσι έπαιξαν στο ματς».

Η αποκάλυψη αυτή 18 χρόνια μετά βάζει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στους Γάλλους για εκείνη την επική αποτυχία, να μην πάρουν δηλαδή ούτε ένα βαθμό σε δύο εντός έδρας ματς και να μείνουν εκτός Μουντιάλ!

πηγή :  http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...