Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

1976: Ο Εθνικός στο Βαλκανικό Κύπελλο!


Ο Εθνικός δεν μπόρεσε ποτέ παρά τις μεγάλες του προσπάθειες να εξασφαλίσει εισιτήριο για μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δυο φορές όμως πήρε μέρος στο Βαλκανικό κύπελλο που τις δεκαετίες του '60 και του '70 είχε ιδιαίτερη σημασία για τις συμμετέχουσες ομάδες.


Η πρώτη ήταν το 1976 όταν και έπαιξε στον 2ο όμιλο κόντρα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Ζάετς και Ντιναμό Τιράνων. Το πρώτο ματς το πήρε κόντρα στους Κροάτες (1-0), αλλά έχασε τα υπόλοιπα. Η στήλη σαν παλιό σινεμά σας γυρίζει στις 14/4/1976 και στον αγώνα των Τιράνων όταν και η ομάδα του Πειραιά έχασε 2-0.

Ιδου και η  περιγραφή του θέματος από την αλβανική τηλεόραση:

«Στο πλαίσιο του Βαλκανικού Κυπέλλου, στον δεύτερο όμιλο η Ντινάμο Τιράνων υποδέχτηκε στο εθνικό στάδιο "Κεμάλ Στάφα" τον Εθνικό Πειραιώς. Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά όντας καλύτερη σε όλες τις γραμμές, πραγματοποιώντας ένα γρήγορο και καλά οργανωμένο παιχνίδι τόσο σε άμυνα, όσο και στην επίθεση. Η Ντινάμο επιτίθεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ μόλις στο 8' με τον Ντίμπρα. Στο 29' λεπτό, άλλη μια καλή ευκαιρία για την ομάδα μας. Ο Πρνάσκα βγάζει τη σέντρα και ο Ζέρι με κεφαλιά κάνει το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας συνέχισε να κάνει ένα όμορφο παιχνίδι, χάνοντας καλές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ. Το παιχνίδι έληξε 2-0, με τη Ντινάμο να παίρνει μια νίκη που άξιζε».

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...