Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο θρύλος Ρικ Μπάρι σκοράρει 55!


Ο Ρικ Μπάρι, ένας από τους σπουδαιότερους σμολ φόργουορντς όλων των εποχών στα καλύτερά του. Το ρολόι σταματά στις 18 Απριλίου 1967 για μια από τους σπουδαιότερες εμφανίσεις του. Τότε, που σκόραρε 55 πόντους σε έναν και μόνον τελικό του ΝΒΑ!

Ο Ρίκι Μπαλμπόα, όπως τον έλεγαν οι δημοσιογράφοι της εποχής, για την ιδιότητα του αουτσάιντερ που εξελίχθηκε σε παίκτη πρώτης πρώτης γραμμής, κατά παράφραση της κινηματογραφικής περσόνας του Σταλόνε, ο παίκτης τότε των Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς ήταν ασταμάτητος. Απέναντί του ήταν οι Φιλαδέλφεια 76ερς, όμως τίποτα δεν μπορούσε να τον εμποδίσει. Η απόδοσή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε στην Ιστορία ως μία από τις εξοχότερες ενός παίκτη, ούτως ή άλλως όμως, τη χρονιά εκείνη αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ με 35,6 πόντους κατά μέσο όρο, το όγδοο καλύτερο ρεκόρ ακόμη και σήμερα στη λίγκα!    

Στους τελικούς κόντρα στους Σίξερς είχε κατά μέσο όρο 40,8 πόντους. Ένας πιστολέρο των παρκέ δηλαδή, μιας και το νούμερο αυτό για να ξεπεραστεί έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια...

Για να τα λέμε όλα, πάντως, αρκεί να αναφέρουμε πως το1967 πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Σίξερς και όχι οι Γουόριορς. Ο Μπάρι, ωστόσο, ένας από τους 50 κορυφαίους παίκτες του καλύτερου πρωταθλήματος βάσει της λίστας του 1996 και βέβαια Hall of Famer, ακόμη και σήμερα, παραμένει ο μοναδικός παίκτης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα του NCAA, του ABA και του NBA.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...