Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η προτελευταία νίκη της Δόξας

Στην προσπάθειά της για το καλύτερο, στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ, η Δόξα θα έχει "οδηγό" τη νίκη της επί των Κρητικών πριν από 16,5 χρόνια.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά σε επίπεδο Α' Εθνικής στις 2 Απριλίου 1995, με την ομάδα της Δράμας να επικρατεί 2-1 στο γήπεδό της. Η νίκη αυτή, μάλιστα, ήταν και η προτελευταία της Δόξας στη μεγάλη κατηγορία. Δύο εβδομάδες αργότερα επιβλήθηκε με 4-1 της ήδη καταδικασμένης Καβάλας, αλλά στα τελευταία έξι ματς της σεζόν πήρε μόλις ένα βαθμό και υποβιβάστηκε.
 
Πρωταγωνιστής της νίκης επί του ΟΦΗ ήταν ο Ράντοβαν Κρίστοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο 3' και το 9', πριν αποβληθεί στο 34'! Νωρίτερα (26') ο Κώστας Φρατζέσκος είχε μειώσει σε 2-1, ακολούθησαν άλλες δύο αποβολές που δεν άλλαξαν τον συσχετισμό δυνάμεων (στο 54' πήρε την άγουσα ο Μούτας του ΟΦΗ και δύο λεπτά αργότερα ο Λέκοβιτς της Δόξας), αλλά οι "μαυραετοί", οι οποίοι έπαιξαν εκείνη τη μέρα με κόκκινες φανέλες, κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος.
Την τελευταία διετία οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη Β' Εθνική, με τον ΟΦΗ να κρατάει το αήττητο τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Δράμα. Συνολικά, οι αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην έδρα της
Δόξας είναι 17, με τους Μακεδόνες να έχουν 5 νίκες έναντι 6 των Κρητικών. Τα υπόλοιπα 6 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.


Δόξα Δράμας - ΟΦΗ 2-1
(3', 9' Κρίστοβιτς - 26' Φρατζέσκος)

Δόξα (Γιάννης Γούναρης): Λογαράς, Δρογαλάς, Κ. Παχατουρίδης, Κιοσσές, Ξανθόπουλος, Χιονάς (46' Γιασλάνης), Ραφαηλίδης, Λέκοβιτς, Παναγιωτίδης, Κρίστοβιτς, Ιορδανίδης (69' Μουστακίδης).

ΟΦΗ (Έγκεν Γκέραρντ): Χοσάδας, Μούτας, Ν. Παπαδόπουλος, Παυλόπουλος, Πατεμτζής,

Πουρσανίδης, Βέλιτς, Φρατζέσκος, Μαχλάς, Σαμαράς (29' Βλαχούδης), Τζουκάνοβιτς (61' Θωμαΐδης).
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...