Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Το κορυφαίο ματς του Αμβούργου

Για τους φίλους της γερμανικής ομάδας εκείνο το 5-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών.

Ανώτερο ακόμη κι από την κατάκτηση του Πρωταθλητριών το 1983 στην Αθήνα επί της Γιουβέντους. Το Αμβούργο έχει χάσει 2-0 στον πρώτο ημιτελικό από τη "Βασίλισσα" στην Ισπανία. Η Ρεάλ κάνει τα πλάνα της για τον τελικό που θα φιλοξενούσε η ίδια στο γήπεδο λίγες εβδομάδες αργότερα.
Ετοιμαζόταν για την επιστροφή στο θρόνο της έπειτα από 14 χρόνια.
Στη ρεβάνς του "Φολκς Παρκ Στάντιον" όμως οι Γερμανοι τη διέλυσαν με "πεντάρα" ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στις 23/4/1980, με πέναλτι ο Μάνφρεντ Καλτς άνοιξε το σκορ στο 10' και ο Χρούμπες στο 17' έφερε την πρόκριση στα ίσια. Ο Κάνιγχαμ κρέμασε τον Κάργκους στο 31' έδωσε αέρα στη Ρεάλ, αλλά πάλι ο Καλτς στο 40', έκανε το 3-1 και ο Χρούμπες με δεύτερο γκολ στο 45' έδωσε προβάδισμα στο HSV. Η Ρεάλ έψαχνε δεύτερο γκολ για να περάσει εκείνη στον τελικό, αλλά ο Κάσπερ Μέμερινγκ στο 90' σφράγισε τον απόλυτο θρίαμβο για την ομάδα του μεγάλου γερμανικού λιμανιού. Ηγέτης εκείνη τη βραδια ο Κέβιν Κίγκαν για το Αμβούργο!
Προπονητής για τους Γερμανος ο Μπράνκο Ζέμπετς που παρέταξε τους Κάργκους, Καλτς, Νόγκλι, Μπούλιαν, Χίντιεν, Γιάκομπς, Μάγκατ, Μέμερινγκ, Κίγκαν, Χρούμπες και Ραϊμαν.
Η Ρεάλ που είδε τον Ιταλό διαιτητή Αλμπέρτο Μικελότι να αποβάλει τον Ντελ Μπόσκε στο 84', είχε προπονητή τον Βούγιαντιν Μπόσκοφ και έπαιξε με τους Ρεμόν (30' Μιγκέλ Ανχελ), Πέρεθ, Πίρι, Μπενίτο, Καμάτσο, Ανχελ, Ντελ Μπόσκε, Στίλικε, Χουανίτο, Σαντιγιάνα και Κάνιγχαμ.
Στον τελικό το Αμβούργο έχασε 1-0 από τη Νότιγχαμ, αλλά τρία χρόνια μετά θα έπαιρνε τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...