Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τάρπλεϊ στην Ελλάδα

Ο Ροϊ Τάρπλεϊ έκανε θραύση στην Ελλάδα με τον Αρη και τον Ολυμπιακό. Hταν το κορυφαίο 4αρo-5άρι που πέρασε από τα μέρη μας.

Γυρίζουμε πίσω στο 1994 όταν ο Αμερικάνος άφησε τη Θεσσαλονίκη (αφού πήρε το Κυπελλούχων στο Τορίνο) και φόρεσε τα "ερυθρόλευκα".

Μεγάλες εμφανίσεις και καλάθια από ένα παίκτη που θα έκανε πολλά περισσότερα αν είχε μυαλό και δεν ήταν επιρρεπής στο ποτό και τα ναρκωτικά. Ακόμη κλαίνε στους Μάβερικς από αυτά που τράβηξαν μαζί του. Αν έπαιζε σοβαρά θα τους έδινε μέχρι και δαχτυλίδι πολύ πριν έρθει ο Νοβίτσκι.

Ο Ιωαννίδης ακόμη θα θυμάται το επεισόδιο με τον Μπάμπη Παπαδάκη στο Τελ Αβιβ που επηρέασε όλη την ομάδα και ουσιαστικά κόστισε το Πρωταθλητριών κόντρα στη Μπανταλόνα. Εφυγε αμέσως και πάλι για το  Ντάλας, αλλά δεν έμεινε πολύ. Τον έδιωξαν ξανά λόγω ναρκωτικών. Στην Ελλάδα γύρισε το 1995 για να οδηγήσει τον Ηρακλή στον τελικό του κυπέλλου το '96.  Επαιξε στον Απόλλωνα Λεμεσού το '99, στον Έσπερο την ίδια χρονιά όπως και λίγες μέρες στην Ουράλ πριν πάει στην Κίνα. Εκλεισε την καριέρα του στο CBA με το Μίτσιγκαν Μαϊχεμ.

Ο Τάρπλεϊ στον Αρη


O Roy στον Ολυμπιακό


πηγή:  http://www.sday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...