Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μαύρος... εκτελεστής!

Στις 7 Φεβρουαρίου 1988 ο Πανιώνιος νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό με τον Θωμά Μαύρο να θυμίζει κάτι από τα παλιά.


Δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, πέτυχε ο κορυφαίος Έλληνας επιθετικός σαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη και χάρισε στον Πανιώνιο μία πολύ σπουδαία νίκη. Η... πελατειακή σχέση που είχε αναπτύξει με τους «ερυθρόλευκους» ο Μαύρος τα χρόνια που μεσουρανούσε στην ΑΕΚ, συνεχίστηκε και στα τελειώματα, όταν επέστρεψε στις ρίζες του. Σε πείσμα όσων τον είχαν διώξει ένα χρόνο νωρίτερα από την Ένωση, ως δήθεν «τελειωμένο».

Με αυτά τα δύο τέρματα, ο Μαύρος έφτασε τα 13 κόντρα στον Ολυμπιακό στην Α’ Εθνική και έκλεισε τον «λογαριασμό» που είχε ανοίξει το 1973, όταν έπαιζε πάλι στον Πανιώνιο. Με την ΑΕΚ πέτυχε 9 τέρματα εις βάρος των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε την καλή παράδοση όταν επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη. Εκτός από τον αγώνα που σας παρουσιάζουμε, άλλωστε, είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου την περίοδο 1987-88. Με ωραία κεφαλιά, είχε χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-0 (35’, 62’ Μαύρος)

Πανιώνιος (Ούρμπεν Μπραμς): Μανίκας, Μπέριος, Γραβάνης, Τόγιας, Χαλκίδης, Καναράς, Μαραγκός (89’ Αποσπόρης), Πόλακ, Γιούρισιτς, Λίμα, Μαύρος.

Ολυμπιακός (Τάις Λίμπρεχτς): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης (73’ Καπουράνης), Αλεξίου, Μπανιώτης, Τσαλουχίδης, Νεντίδης, Τσιαντάκης, Μουστακίδης, Μητρόπουλος, Δρακόπουλος (46’ Χαντζίδης).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...