Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Πεντάρα» του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ

Στις 2 Μαρτίου 1986 ο Παναθηναϊκός έκανε... φύλλο και φτερό τον ΠΑΟΚ, αφού τον συνέτριψε με 5-0 στο ΟΑΚΑ!

Έναν χρόνο και κάτι μέρες μετά το 0-1 με γκολ του Πάπριτσα στο ίδιο γήπεδο, οι «πράσινοι» πήραν ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ για την ήττα και την απώλεια του τίτλου, με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το 5-0 δεν τους έφερε απλώς πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρωτιάς, αλλά ήταν και η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην ιστορία των αγώνων του με τον «Δικέφαλο» στην Αθήνα! Ρεκόρ το οποίο ισοφαρίστηκε δύο φορές, το 1992-93 και το 1996-97!

Με τον Βέλιμιρ Ζάετς στα «ντουζένια» του, τον Χουάν Ρότσα να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ και τον Δημήτρη Σαραβάκο να δημιουργεί και να εκτελεί, ο Παναθηναϊκός έκανε «σμπαράλια» την παραπαίουσα άμυνα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ενός ΠΑΟΚ ο οποίος λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου, αδυνατούσε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό!

Καμία σχέση με τώρα, δηλαδή, που ο «Δικέφαλος» εμφανίζεται σαφώς πιο απειλητικός για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, την Κυριακή που αναμετρώνται στο ίδιο γήπεδο. Ας έχετε υπ' όψιν, πάντως, ότι εκτός από το '86 και το 5-0 του '93 είχε γίνει Μάρτιο (στις 7 του μήνα)!

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 5-0
(25' Χαραλαμπίδης, 45' Μαυρίδης, 47' Ζάετς, 62' Ρότσα, 90' Σαραβάκος)

Παναθηναϊκός (Πιετρ Πάκερτ): Μήνου, Καρούλιας, Βλάχος, Γεωργαμλής, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου (82' Γεροθόδωρος), Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Μπατσινίλας (77' Θ. Δημόπουλος).

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Τερζής, Αλαβάντας, Τσουρέλας, Γιούρισιτς, Ψαρράς, Σίγγας, Καρασαββίδης, Μαυρομάτης, Πήττας, Βασιλάκος (68' Λιάκος), Κωστίκος (46' Ορφανός).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...