Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Έτσι εκτελούσε την Μπαρτσελόνα ο Ντράζεν!

Τη σεζόν 1988-89, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκαν στους τελικούς των πλέι οφ με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στις 23 Μαϊου του 1989, στον τέταρτο τελικό και ενώ η σειρά των αγώνων ήταν 2-1 υπέρ των «μπλαουγκράνα», η «βασίλισσα» φιλοξένησε στην έδρα της την «Μπάρτσα» και με τον Ντράζεν Πέτροβιτς να πραγματοποιεί… διαστημική εμφάνιση, ισοφάρισε τη σειρά κάνοντας το 2-2.


Ο «Μότσαρτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ ηγήθηκε της ομάδας του Λόλο Σάινθ και σημειώνοντας 42 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των «μερένγκες».  
Το ματς ήταν ντέρμπι κατά το μεγαλύτερο διάστημά του και το τελευταίο λεπτό ήταν συγκλονιστικό. Η Ρεάλ προηγείτο 86-84 σαράντα περίπου δευτερόλεπτα πριν την λήξη της αναμέτρησης. Τότε και ενώ βρισκόταν στην επίθεση, ο Πέτροβιτς πήρε πάνω του τη φάση και με σουτ από μέση απόσταση έδωσε στην ομάδα του μια διαφορά… ασφαλείας (88-84). Η έδρα «έβραζε», στην αμέσως επόμενη φάση ωστόσο, ο Τσάβι Κρέσπο δεν έμοιαζε διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα και με τρίποντο μείωσε στον πόντο για την Μπαρτσελόνα (88-87). Οι παίκτες της «Μπάρτσα» όμως, δεν έκαναν φάουλ, τα λιγοστά δευτερόλεπτα κύλησαν και η Ρεάλ πήρε μια νίκη που την κράτησε… ζωντανή, ώστε να οδηγήσει τη σειρά σε πέμπτο ματς.
Σε αυτό ωστόσο, η Μπαρτσελόνα νίκησε (96-85) και πανηγύρισε την κούπα στην έδρα της.
Δείτε το βίντεο με την εκπληκτική εμφάνιση του Ντράζεν Πέτροβιτς:
 
 
πηγή:   http://www.sday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...