Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Το πρώτο της Μίλαν


Στις 22 Μαΐου του 1963 οι «ροσονέρι» κατακτούν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.


Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η Μίλαν νικά 2-1 την Μπενφίκα και  βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Ήταν η πρώτη φορά που καμία από τις δύο φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν προερχόταν από την Ισπανία.


Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στη Βαρκελώνη ήταν ωραία, με το έκτο για παρέα...


Στις 8 Μαΐου του 2011 ο Παναθηναϊκός κατακτά για έκτη φορά στην ιστορία του την Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 78-70.

Μετά το Παρίσι, τη Θεσσαλονίκη, την Μπολόνια, την Αθήνα και το Βερολίνο, η Βαρκελώνη προστέθηκε στις πόλεις  που οι «πράσινοι» έγραψαν ιστορία.


Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Το Κύπελλο Πάσχα


Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει περιοριστεί σε δύο διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, κάποτε όμως, υπήρχαν κι άλλες που προσέλκυαν το ενδιαφέρον χιλιάδων φιλάθλων. Μία εξ αυτών ήταν και το Κύπελλο Πάσχα. Μέρες που είναι, διαβάστε άγνωστες πτυχές του εαρινού αυτού θεσμού στο Flash Back του Contra.gr.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

O τελικός του Μάθιους

Στις 2 Μαίου του 1953 η Μπλάκπουλ νικά την Μπόλτον με 4-3 στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας και ο αγώνας μένει στην Ιστορία.


Ήταν Σάββατο 2 Μαΐου του 1953 όταν η Μπλάκπουλ αντιμετώπιζε στον τελικό του κυπέλλου την Μπόλτον.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους «wanderers» όταν ο Νατ Λόφτχαους άνοιξε το σκορ  στο 75ο δευτερόλεπτο. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον Μόρτενσεν . Στο 70' η Μπόλτον κέρδιζε 3-1 και ήταν έτοιμη να πάρει το κύπελλο. Κάπου εκεί ξύπνησε ο Μάθιους και άρχισε το σόου. Ένα μοναδικό εικοσάλεπτο με τον μετέπειτα Σερ να τα κάνει όλα. Έδωσε δύο έτοιμα γκολ στους Μόρτενσεν και Πέρι.  Η Μπλάκπουλ θριάμβευσε με 4 - 3 και ο ποδοσφαιρικός κόσμος υποκλίθηκε στο ταλέντο του 38χρονου Μάθιους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...